Is jouw kat liever binnen of buiten?

Katten zijn misschien wel de meest populaire huisdieren. Wanneer je een kat wilt kopen, is het belangrijk om te weten welke soort je wilt. Soms zijn er rassen die beter geschikt zijn voor gezinnen met kinderen, terwijl andere meer geschikt zijn voor oudere mensen of mensen die alleen wonen. Er zijn ook katten die erg schuw zijn en katten die heel aanhankelijk zijn. Katten zijn over het algemeen heel stil en schoon. Dat maakt ze ook erg geschikt voor oudere mensen die minder mobiel zijn. Een ander groot voordeel van katten is dat ze niet al te veel verzorging nodig hebben. Katen houden heel erg van binnen zijn, maar er zijn ook heel veel katten die het lekker vinden om de omgeving buiten te ontdekken. Precies om deze reden maken heel erg veel mensen gebruik van kattenluiken. In deze blog vertellen we je alles over de verschillende soorten kattenluiken die beschikbaar zijn.  

Kattenluiken

Om ervoor te zorgen dat je niet altijd de deur open en dicht hoeft te doen, zijn er tegenwoordig kattenluiken op de markt. Hierdoor kun je katten zelf laten bepalen of ze binnen of buiten zijn. Dit geeft katten veel vrijheid en dit zullen ze zeker waarderen. Katten hebben soms gewoon behoefte om buiten te zijn, het is tenslotte goed voor de sociale ontwikkeling van de huisdieren. Daarnaast heeft de kat alle vrijheid om lekker te spelen en te rennen. 

Verschillende soorten kattenluiken

Er zijn veel soorten kattenluiken beschikbaar. Maar voor welke moet je kiezen? Het is belangrijk om een kattenluikje te kiezen wat perfect aansluit op de wensen van een kat. Let bijvoorbeeld op de grootte van het kattenluik, de kat moet tenslotte wel de mogelijkheid hebben om door het kattenluik heen te gaan. Er zijn zowel klassieke kattenluikjes als geavanceerde kattenluikjes. Door gebruik te maken van een klassiek kattenluik, kun je het luik eenvoudig afsluiten wanneer dit gewenst is. Daarnaast kun je ervoor kiezen dat de kat alleen naar binnen of allen naar buiten kan gaan. Dit zorgt ervoor dat je veel controle hebt en zelf kunt kiezen wanneer de kat gebruik mag maken van het luik. 

Een geavanceerd kattenluik heeft als doel om ongewenste bezoekers buiten de deur te houden. Op zoek naar een kattenluik met chip? Het kattenluik communiceert met de desbetreffende kat, die kan worden voorzien met een chip. De chip van de kat kan worden bevestigd aan de halsband. Deze chip communiceert weer met het systeem, waardoor het altijd zal worden herkend vanwege de sensor die het heeft. Wil je ook een kattenluik in je binnendeur? Een kattenluik kan eenvoudig in binnendeuren worden geplaatst. Katten kunnen op deze manier genieten van veel vrijheid.