Natuurvakantie in Nederland: Er is meer mogelijk dan je denkt

Op vakantie gaan is één van de lekkerste manieren om de dagelijkse sleur even te ontvluchten. Je kan natuurlijk op vakantie gaan naar verre oorden, maar een vakantie in Nederland kan net zo leuk zijn. Zeker ook voor liefhebbers van natuurvakanties heeft Nederland vaak meer te bieden dan we als Nederlanders vaak denken. In dit artikel geven we je enkele tips voor je volgende natuurvakantie in Nederland. We kijken specifiek naar de bosrijke gebieden en de watersport, aangezien dit de meest populaire soorten natuur zijn in Nederland.

Zoek de bosrijke gebieden op

Een van de populairste manieren om een natuurvakantie in Nederland te vieren, is door het maken van lange wandelingen of fietstochten. Er zijn veel prachtige wandel- en fietsroutes te vinden die door de mooiste natuurgebieden leiden. In ons land bevinden zich talloze natuurgebieden waar je kunt genieten van de natuur. Zo kun je bijvoorbeeld het Nationaal Park de Hoge Veluwe bezoeken, met zijn prachtige bossen en heidevelden. Ook is het Dwingelderveld een aanrader, een groot natuurgebied met een rijke flora en fauna. Als je verblijft in een groepsaccommodatie Drenthe is het zeker de moeite waard om er ook fietsen bij te huren zodat je het Dwingelderveld kan verkennen. Verder zijn ook de Waddeneilanden, gelegen in het noorden van Nederland, een prachtig gebied met eindeloos grote duinen en waar je altijd dicht bij de zee leeft. De Waddeneilanden zijn een uniek natuurgebied met een rijk plant- en diersamenleving.

Nederland watersportland

Nederland staat bekend om de nabijheid van het water. hier hebben we het dan niet over een vakantiehuis met zwembad in Limburg, maar over de vele rivieren en meren die jaarlijks worden bezocht door fanatieke watersporters. Een van de populairste watersporten in Nederland is zeilen. Nederland heeft namelijk talloze meren en plassen waar je heerlijk kunt zeilen en er staat vaak een goede en voorspelbare wind. Zo kun je bijvoorbeeld terecht op het IJsselmeer, het Markermeer of de Waddenzee. Ook zijn er veel zeilscholen waar je lessen kunt nemen of waar je een boot kunt huren om zelf te gaan zeilen. Daarnaast zijn er veel Nederlanders die ervan houden om te varen met de motorboot en er je kan op veel plekken kano 's huren. Ook surfen is een populaire watersport in Nederland. Er zijn verschillende surfscholen aan de Noordzeekust waar je lessen kunt nemen of waar je surfmaterialen kunt huren.